I den här artikeln kan du läsa om:

  • Vad är Pacsoft?
  • Hur fungerar Pacsoft?
  • Aktivera Pacsoft i din butik
  • Exportera beställningar till Pacsoft - steg för steg
  • Problem med textfilen


Vad är Pacsoft?

Pacsoft är ett system som hjälper dig att hantera transporter. Ett TA-system fungerar som en länk mellan dig och transportören. För att kunna använda Pacsoft behöver du skapa ett konto hos Unifaun. För mer info om eventuella kostnader, kontakta Unifaun.

Hur fungerar Pacsoft?

Om du använder dig av Unifaun går dina ordrar över automatiskt till deras system.

Pacsoft är inte en helautomatiskt koppling. Du behöver själv markera vilka ordrar som ska över. Sedan väljer du att dessa ska exporteras. Därefter skapas en textfil som sparas på din dator. Den här filen laddar du själv upp hos Unifaun.


Aktivera Pacsoft i din butik

Vi aktiverar kopplingen utan kostnad i din butik - du behöver dock skapa ett konto hos Unifaun för att den ska fungera. Tänk på att det bara går att exportera ordrar som kommit in efter att kopplingen slagits på.

När vi aktiverat kopplingen behöver du göra följande inställningar:

Gå till Inställningar > Frakt och leverans > Klicka på leveransmetoden

Under fliken "Egenskaper" hittar du inställningar för Pacsoft:

 
Exportera beställningar till Pacsoft - steg för steg

Här kan du se en film (utan ljud) om hur du exporterar ut beställningar till Pacsoft. Vi går igenom det i bilder och text längre ner.

När du ska exportera beställningar går du till Beställningar, bockar för de ordrar som ska föras över och väljer "Exportera till Pacsoft Online" i rullmenyn:

 

En textfil sparas nu på din dator - du laddar upp den hos Unifaun.Problem med textfilen

Är textfilen tom? Beställningar som kommit in innan kopplingen slagits på i din butik går inte över. Om du får en tom textfil beror det troligtvis på att du försöker exportera ut äldre beställningar.

Det är bara beställningar som kommer in efter att kopplingen aktiverats som går att exportera.


----

Vi har även en "automatisk" export via tilläggstjänsten Unifaun Web-TA. Då skickas ordern direkt till Unifaun som i sin tur har koppling till alla stora speditörer, inklusive Pacsoft/Postnord. Du hittar mer information om den här.

Hittade du svaret?